مهارت های اجتماعی
مهارت اجتماعی به افراد اجازه میدهد ارتباط برقرار کنند، یاد بگیرند،درخواست کمک کنند، نیازهای خود را به شیوه مناسب برآورده کنند، با دیگران کنار بیایند، دوست پیدا کنند، روابط سالم ایجاد کنند و از خود محافظت کنند. به عبارت دیگر، مهارت اجتماعی چیزی است که ما از آن برای برقراری ارتباط و تعامل با دیگران، چه به صورت کلامی و چه به صورت غیرکلامی، استفاده میکنیم،که به ان مهارت های بین فردی یا مهرت های نرم هم گفته میشود.
آداب معاشرت کلامی به معنی گفتگو و استفاده از کلمات و واژهها است، در حالی که مهارت های غیرکلامی شامل زبان بدن، حالات چهره و تماس چشمی میشود.
اجزاء تشکیل دهنده مهارت های اجتماعی
مهارت های ارتباطی
مهارت های جرات ورزی
مهارت های مربوط به پرورش حس همکاری و نوع دوستی
به کارگیری مهارت های اجتماعی در زندگی به ایجاد و حفظ و رشد روابط موفق حرفه ای و شخصی کمک می کند و باعث می شود ارتباط موثر تر و کار امد تری با دیگران داشته باشیم.
عوامل موثر در اجتماعی شدن:خانواده،گروه هم سالان،خود فرد که مهم ترین و موثر ترین علل اجتماعی شدن خانواده است.
افرادی که در مهارتهای اجتماعی ضعیف هستند ، احساسات منفی مثل استرس، ناامیدی، عصبانیت، طرد شدن و… را تجربه میکنند و بیشتر از دیگران در معرض ابتلا به اضطراب و افسردگی هستند.
توسعه مهارتهای اجتماعی به ما کمک میکند که نیازها و خواستههای خود را به طور شفاف بیان کنیم و در نهایت زندگی شادیتری داشته باشیم.
نویسنده:فاطمه شهریاری
Link: https://faratarjome.ir/u/news/مهارت-های-اجتماعی8.html