همه آنچه باید درباره تغذیه در ایام کرونا بدانید

استاد دانشگاه علوم پزشکی ایران گفت: به دلیل شیوع ویروس کرونا امسال نرفتن به سفر برای حفظ سلامتی توصیه می‌شود اما اگر برحسب شرایط خاص مردم مسافرت کردند، تغذیه سالم را بیش از قبل مورد توجه قرار دهند.

ضیاء الدین مظهری افزود: سعی کنید در سفرهای نوروزی یک غذای ساده در منزل آماده کنید و همراه ببرید یا به رستوران هایی که پروتکل های بهداشتی پیشگیری از کرونا را به دقت رعایت کرده اند و از سلامت غذایی آنها نیز مطمئن هستید مراجعه کنید.

وی با تاکید بر این که باید قبل از مصرف هرگونه ماده غذایی دست های خود را با آب و صابون شستشو دهید یا با الکل ضدعفونی کنید، اظهار داشت: بعد از  مصرف غذاهای سنگین و چرب یا معده سنگین  رانندگی نکنید این امر باعث خواب آلودگی شما می شود، از خرید و مصرف  شیر و پنیر فله و تازه خودداری کنید، این مواد غذایی علاوه بر احتمال آلودگی میکروبی و شیمیایی احتمال انتقال بعضی از بیماری های نظیر تب مالت و غیره را دارند.

این متخصص تغذیه ادامه داد: اضافه مواد غذایی خود را پشت شیشه ماشین که در زیر نور مستقیم خورشید است نگذارید، از آب چشمه و  رودخانه و از آب خوری های عمومی استفاده نکنید و در طول سفر از آبهای بسته بندی شده دارای پروانه ساخت و تاریخ تولید و انقضا استفاده کنید.

مظهری تصریح کرد: مصرف ماست و دوغ زیاد برای رانندگانی که قصد طی مسافت های طولانی را دارند توصیه نمی‌شود و در رستوران ها بهتر است از مصرف سالاد و سبزی خوردن به دلیل عدم اطمینان از شستشوی صحیح و احتمال وجود آلودگی های انگلی و انتقال کرونا خودداری کنید.

به گفته وی، برای جلوگیری از کم آبی و یبوست مقدار مناسبی آب سالم بنوشید در صورتی که به آب آشامیدنی سالم دسترسی ندارید آب را حداقل به مدت یک دقیقه بجوشانید.

این استاد دانشگاه افزود: از میوه ها به عنوان میان وعده مناسب استفاده کنید و  قبل از خوردن آنها را خوب شستشو دهید، در صورت مصرف غذاهای کنسروی، به تاریخ مصرف و سلامت آنها توجه کنید، در صورت مشاهده برآمدگــی و فرورفتگی روی قوطی از مصرف محتوای آن خودداری کنید. قبل از مصرف آن ها را ۲۰ دقیقه بجوشانید.

مظهری اضافه کرد: در صورت مصرف غذاها در رستوران ها  وضعیت کارکنان آن و شرایط بهداشتی، رعایت پروتکل های مرتبط با کرونا محیط کارت بهداشت کارکنان توجه کنید و  غذاهای خشک مثل کتلت و کوکو یا تخم مرغ پخته بهترین غذا در  طول سفر هستند. غذایی که برای بین راه تهیه می کنید، نباید آبکی باشد زیرا این غذاها مانند انواع خورش ها، سریعتر فاسد می شوند چون میکروب ها و باکتری ها در فضای مایع، محیط مناسب تری برای رشد وتکثیر دارند.

وی تاکید کرد: ساندویچ را از قبل آماده نکنید، زیرا وجود گوجه فرنگی، کاهو یا خیارشور سبب مرطوب شدن ماده اصلی ساندویچ می شود و رشد میکروب ها را سرعت می بخشد، نوشیدن آب یخ قرار داده شده در پارچ های پلاستیکی یا فلزی ممکن است بیماری زا باشد، به خصوص برای کودکان خردسال به هیچ وجه توصیه نمی شود.

این متخصص تغذیه ادامه داد: از مصرف بعضی از مواد غذایی مانند سالاد الویه، همبرگر، کباب کوبیده و پیاز خام در غذاخوری هایی که قابل اطمینان نیستند، بپرهیزید و از خرید و مصرف نوشیدنی های محلی مثل آب زرشک، آب آلبالو، لواشک، تمبرهندی، آلوچه، در صورتی که بسته بندی نشده و کد بهداشتی و پروانه ساخت از وزارت بهداشت ندارند، خودداری کنید.

به گفته مظفری، غذاهایی را در رستوران سفارش دهید که سس، ادویه و چاشنی زیاد نداشته باشند، گاهی ممکن است در رستوران ها به غذاهای کهنه و مانده مقدار زیادی سس و چاشنی اضافه کنند که تغییر رنگ و طعم نامطبوع ناشی از فساد غذا مشخص نشود، مصرف انواع دسرهای خامه ای در طول سفر توصیه نمی شود چون ممکن است با شیر و خامه پاستوریزه نشده، تهیه شده باشد یا این که به علت کهنگی، فاسد شده باشد.

منبع: ایرنا