پنجشنبه ۰۶ اردیبهشت ۰۳

نمونه ترجمه تخصصی صنایع غذایی-غذاهای کنسرو شده

نمونه ترجمه تخصصی صنایع غذایی-غذاهای کنسرو شده

کد مترجم:45

Foods and their safety and quality

 In  addition ,post processing can –handling  equipment may be a source of seam or closure contamination before the seam compound has had a chance to “set up” and seal the closure . this may occur immediately following thermal processing when containers contact wet ,dirty roll tracks or receive rough handling in the presence of contaminated surfaces. Rough handling sufficient to cause leakage does not necessarily result in permanent dents in the can  , and permanent dents do not necessarily result in leakage .  the possibility of occurrence of anaerobic spore forming organisms including C. botulinum must be considered . if , during microbiological examination of the product , large club –shaped rods with subterminal spores are found , particulary in combination with a putrid odor, the product should be tested for botulinum toxin by the mouse inoculation procedure (chapter36). If not toxic , the spore formers are the more common putrefactive anaerobes . it is essential to conduct thorough leakage tests and detailed structural examinations of all containers , although failure to demonstrate leakage sites does not rule out leaker spoilage . this fact cannot be overemphasized when a decision must be made to differentiate spoilage that is due to leakage from flora found in the product do not necessarily indicate either situation . the original container closure records are required under section 113.60 and 113.100 © of title 21 of the code of federal regulation and should particulary be examined if container leakage is suspected .


مواد غذایی و امنیت و کیفیت آنها

به علاوه، پس پردازش می­ تواند با تجهیزاتی سر و کار داشته باشد که ممکن است یکی از منابع آلودگی در شکاف­ها یا درب­ها قبل از تنظیم درب و بسته شدن کامل آن باشند. این اتفاق می­ تواند بلافاصله پس از پردازش حرارتی در اثر تماس ظرف با رطوبت، مسیرهای گرد و خاک، یا حضور سطوح آلوده رخ دهد. شرایط سختی که سبب نشتی می­ شوند لزوما فرورفتگی­ های دائمی را در قوطی­ ها ایجاد نمی­ کنند، و فرورفتگی­ های دائمی نیز لزوما منجر به نشتی نمی­ گردند. احتمال تشکیل ارگانیسم­ های ایجاد کننده­ ی اسپور بی هوازی شامل  C. botulinum نیز باید مد نظر قرار گیرد. اگر در حین آزمایش میکروبیولوژیکی محصول، باکتری­های میله­ای بزرگ چماقی شکل با اسپورهای انتهایی یافت شوند، مخصوصا در ترکیب با بوی تعفن، محصول باید برای سمیت بوتولینوم توسط روند تلقیح موش (فصل 36) تحت آزمایش قرار گیرد. اسپورسازها اگر سمی نباشند رایج ترین موجودات بی هوازی فاسد کننده ­اند. انجام آزمون­ های نشتی و آزمون­ های ساختاری کامل همه­ ی ظروف ضروری است، با وجود این که ناکامی در نشان دادن محل­ های نشتی باعث می­ شود تا از فساد مواد غذایی جلوگیری نگردد. هنگام تصمیم گیری برای متمایز ساختن خرابی­ ها  نمی­ توان بر این موضوع تاکید داشت، زیرا نشتی حاصل از فلورا در محصول لزوما نشان دهنده­ ی موقعیت نیست. ثبت­ های اصلی روی درب ظرف تحت بخش­های 113.60 و 113.100 © از عنوان کد تنظیمات فدرال مورد نیاز بوده و باید به صورت خاص در صورت مشکوک بودن نشتی ظرف مورد بررسی قرار گیرند.