بيماري ام اس
نام دیگر بیماری ام اس مالتیپل اسکلروزیس است که مخفف شده و به آن ام اس میگویند.
بیماری ام اس یک بیماری مربوط به سیستم عصبی است که میتواند مغز و نخاع را تحت تأثیر قرار دهد. این بیماری باعث ایجاد مشکلات بینایی، مشکلات مربوط به حرکت دست یا پا و مشکلات احساسی میشود. دامنه بروز اختلالات بیماری ام اس وسیع بوده و از خستگی و احساس ضعف تا عدم تحرک و یا مشکل دید و اختلالات حرکتی است، با توجه به منطقه درگیر در مغز و سیستم عصبی، نوع و شدت علائم و تظاهرات آن ممکن است متفاوت باشد.
ام اس بیشتر در افراد بین ۲۰ تا ۳۰ سال تشخیص داده میشود اما ممکن است در هر سنی رخ دهد. زنان ۲تا ۳ برابر بیشتر از مردان دچار این بیماری میشوند.
علت قاطعي برای بروز بیماری ام اس در حال حاضر موجود نيست؛ اما علل مختلفی میتواند در به وجود آمدن آن نقش داشته باشد، مانند: زمینههای ژنتیکی، منطقه جغرافیایی تولد و زندگی، استرس یا خستگی بیش از حد جسمی و روحی، مواجهه با بعضی از میکروبها و ویروسها در زمان کودکی، پایین بودن سطح خون، مصرف دخانیات، مصرف بیش از حد نمک و...
در سالهای اخیر در زمینه داروهای درمان بیماری ام اس پیشرفتهای چشمگیری صورت گرفته است اما تغییر در سبک زندگی در روند بهبودی بیماری موثرتر است.
این تغییر شامل دوری از استرس و کار زیاد، پرهیز از دخانیات، انجام ورزش سبک و منظم که باعث خستگی نشود، داشتن یک رژیم متعادل که حاوی چربی، پروتئین و کربوهیدرات به میزان مناسب باشد، خوردن بیشتر مواد دارای آنتیاکسیدان مانند میوه و سبزیجات تازه، حفظ متعادل سطح خون و داشتن روحیه شاد و اعتماد به پزشک از مهمترین نکات تغییر سبک زندگی است.
باید در نظر داشت از آنجا که روند درمان بیماری ام اس طولانیمدت است، این بیماری میتواند تا حدودی توانایی افراد مبتلا را در داشتن یک زندگی طبیعی محدود کند؛ اما این به معنی نداشتن یک زندگی معمولی نیست.
نويسنده:فاطمه شهرياري
Link: https://faratarjome.ir/u/news/بيماري-ام-اس9.html